Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Visst får du äta godis och chips!

  30 september 2015

  I början av min ”viktminskningskarriär” trodde jag att jag aldrig mer skulle få äta godis och andra onyttigheter. Det blev som en liten sorg, vilket dels resulterade i att jag tok-åt innan jag startade mina dieter, men framförallt tröttnade jag på att banta för att jag saknade det där lilla extra för själen.

  Annons

  Idag vet jag bättre! Det är inte de enstaka tillfällena när man njuter extra av en god måltid, en ost- och vinkväll eller en påse lösgodis som avgör hur kroppsvikten ser ut. Det som avgör är de dagliga vanorna. Om du till vardags äter sunt och varierat gör det inget om du käkar något onyttigt då och då om du bara kan begränsa intaget. Det finns inga livsmedel som är så farliga att du aldrig kan äta dem.

  Under viktminskningen är det såklart extra viktigt att det inte blir för ofta eller för mycket men även då kan du tillåta dig små planerade mängder för att inte behöva känna att ”det goda livet” är helt slut.

  Att hitta ett sätt att hantera min vikt har varit en lång träning, men jag har lärt mig en massa hela tiden. Nu tycker jag att 5:2-metoden gett mig ett nytt sätt att leva långsiktigt. Det passar troligen inte alla, men det funkar på mig och mina vanor och har blivit mitt sätt att inte känna att jag försakar någon njutning. Har du inte provat än kan jag rekommendera dig att läsa mer på 5:2-klubbens sida och känna efter om det kan vara något för dig.

  Just nu befinner jag mig på en segelbåt utanför Kroatien och här njuter vi av både god mat och ”intressanta” drycker i form av lokala viner. Det blir knappast någon fastedag den här veckan, men det tillåter jag mig att fuska med. Veckan innan och veckan efter får räcka :). Livet är alldeles för kort för att man ska bekymra sig över småsaker. Det är troligen skadligare för mig att oroa mig över om jag går upp 1/2 kg i vikt än själva viktökningen i sig. Idag fyller jag dessutom år, så det få bli lite extra fest! Grattis på mig :-)!

  Šolta-iz-zraka-otočići2

   

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar