Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Vilken müsli är bäst?

  7 september 2013

  Ibland skriver jag ett svar direkt till er som frågar, men det händer då och då att det kommer tillbaka för att den angivna mailadressen är felaktig. Jag hinner visserligen inte svara på alla frågor, men när jag skriver är det ju en fördel om det kommer fram;-)

  Annons

  Igår skickade jag ett svar till Sofia som studsade tillbaka. Sofia undrade följande:

  Hej, jag är 19 år och har en fråga vilken musli är nyttigast? Som har lågt fett och socker innehåll. Vill testa något nyttigt.

  Hej Sofia,

  Det finns många sorter som är bra! Välj en som är nyckelhålsmärkt, så är du säker på att den har ett helt okej näringsinnehåll! Om du tycker det är kul att pyssla kan du också göra din egen müsli. Jag har gjort ett recept som är supergott och som du hittar här. Den müslin är visserligen ganska fet, men det är ett nyttigt fett i den som kroppen mår bra av. Välj också helst en osötad fil/yoghurt och lägg lite färska/frysta bär i, så blir det ännu bättre:-)
  Notera att kalorivärdet i receptet avser 4 msk müsli + yoghurt + bär. Enbart 4 msk av müslin ger 140 kcal eller 35 kcal/msk
  Marie
  musli
  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar