Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Vilken mjölksyrachock!

  10 juli 2016

  I förrgår morse kom jag knappt ur sängen… Lår, rumpa och vader var helt mjölksyraparalyserade.  Efter en längre period med golf = promenader + några cykelturer hade jag i torsdags gett mig ut i joggingspåret för att testa mina nyinköpta skor. Tänkte omväxlande gå och jogga en liten bit, men envisheten gjorde att det blev en mil med ungefär hälften joggandes. Man brukar säga att lagom är bäst, men det där var definitivt för mycket för mina otränade springmuskler. Jäsiken vad ont det gjorde överallt, jag kände mig stel som ett kylskåp.

  Annons

  Följde ändå med på en golfrunda och stapplade mig runt tämligen oinspirerad…och såklart blev resultatet därefter. Men igår blev det en cykeltur och det märkliga var att det tydligen är andra benmuskler som används när man cyklar. Det kändes inte alls och när vi kom hem var jag noga med att stretcha och i morse var träningsvärken nästan borta.

  Under vintern hade jag målsättningen att orka köra Tjejvasan och Svalbard Ski Maraton, och då blev det mest skidträning och när det inte fanns snö blev det på rullskidor istället. Men efter loppen har även rullskidorna stått i garaget, så i morse när de rotades fram blev det en ny utmaning för armmusklerna istället. Tänk om man kunde vara smart nog att träna lite av varje hela tiden istället för att satsa på en ”gren” i taget. Det blir ju så attans jobbigt när man måste ”starta om”. Ska försöka nu ett tag framöver att variera lite mer…

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar