Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Vilken galen förpackning!

  29 oktober 2015

  Jag har hittat ett nytt vitt vin som har en förpackning med ett väldigt säreget utseende. Skulle jag se den här förpackningen utan att förstå varför det ser ut som det gör, skulle jag knappast köpa det, men det finns en förklaring till den lite makabra dödskallen…

  Annons

  967452

  I många länder hyllar man sina döda genom att fira med dem. Jag minns när jag var i Mexico och hämtade hem min son som är född där. Då besökte vi en kyrkogård på de dödas dag – ”Dia de los Muertos”. Det sjöngs och dansades och man delade en måltid vid gravarna för att hedra sina kära.

  Min första reaktion var något av förskräckelse, men vid närmare eftertanke är det en väldigt fin tradition. Det är bara vi som är så ovana att tala om döden och de döda istället för att acceptera att döden faktiskt är en del av livet – ibland smärtsam när den inträffar alltför tidigt, men det ligger en förtröstan i att våra döda ändå får vara med i våra sinnen på det här sättet.

  Nu har jag mamma, pappa och syrran begravda på Öland, så jag kan inte ha något kalas där till Alla Helgons dag, men jag kan ta en slurk av detta vita vin från Ungern och skåla på avstånd!

  Vinet i sig har en tydlig sötma och passar inte till vilken mat som helst, men till asiatiskt eller kryddig mat funkar det. Kanske till mexikanska färsfyllda paprikor eller en fajitapaj. Annars brukar det ofta serveras rätter med pumpa till Allhelgonahelgen – en tradition som vi hämtat från amerikanernas Halloween-firande. Kanske en asiatisk pumpsoppa, en rosépepprig kycklingrätt eller gratinerad fläskkotlett. Vinet smakar mycket citrus och melon och bör serveras kylt!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar