Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Vem bestämmer – du eller din hjärna?

  21 november 2012

  Igår när jag kom in efter min slalombackspromenad blev jag kvar i foajén och pratade med en av killarna som jobbar på Bruntegården och vi kom in på det här med beteenden och träning och hur man ibland är lat mot sin egen innersta vilja. Den här killen hade inte tränat på två år fast han vet att han mår bra av det och jag försökte övertyga honom om att det aldrig är för sent att börja och att det till stor del handlar om den egna mentala inställningen.

  Annons

  Jag brukar ju påminna om att man aldrig ångrar sig efter att man tagit sig i kragen och gett sig ut, även om det såg ruggigt och kallt ut innan man gav sig iväg. Efter en stund lyste han upp och så sa han: ”Jamen då är det ju bara att hinna först – jag ska bestämma mig för att gå ut innan hjärnan har sagt åt mig att jag inte vill”.

  Yess, han fattade galoppen!!!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar