Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Veckans ner i vikt-tips: ta ett äpple

  25 november 2016
  Den här veckan bjuder jag på mitt bästa mellanmål-tips!

  cox orange

  Två av de livsmedel som mättar snabbast och bäst till ett hyggligt lågt pris är faktiskt äpplen och päron! När jag är både hungrig och sugen tar jag gärna ett äpple som förutom mättnaden ger mig en skopa vitaminer på köpet. Visst är bär ännu kalorisnålare, men det är så mycket enklare att ta med sig ett äpple i väskan och dessutom kostar det betydligt mindre.

  Annons

  Ett av mina gamla stalltips är att klyfta ett äpple och strö över kanel. Supermellanmål som nästan smakar som kanelbullar. En variant är att göra likadant med ett päron och pudra med kardemumma. MUMS! Ett normalstort äpple eller päron väger 125 g och ger 70 kcal. Kryddorna är kalorigratis, så de får du med på köpet:)

  Just nu är jag i Spanien, men hade jag varit hemma hade jag självklart köpt svenska äpplen. Ett av mina favoritäpplen är Åkerö, men nu har tiden kommit för Ingrid Marie och Cox Orange. Riktigt goda äpplen att mumsa i sig av.

  Swedish apples - Ingrid Marie

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar