Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Veckans ner i vikt-tips: spara kalorier på glöggen

  2 december 2016
  Spara kalorier i advent genom att byta ut värstingarna i glöggmyset.

  I söndags var det första advent och det firade vi här i Spanien med glögg och pepparkakor från IKEA… Men det här med glögg bör man faktiskt vara lite återhållsam med om man inte vill häva i sig onödigt mycket socker och kalorier.

  Annons

  Den här tiden brukar det vara adventsmys ganska ofta – grannar vänner och arbetskamrater bjuder på både glögg och diverse julgodis, det ena mer kalori- och fantasirikt än det andra. Men här kan man spara kalorier genom att välja bara det allra bästa och då och då byta glöggen mot ett kryddigt te. Ett bra knep  är att erbjuda sig att vara chaufför om glöggpartyt kräver bilkörning.

  10 cl starkvinsglögg innehåller ca 180 kcal, vanlig vinglögg ligger runt 125-150 kcal/dl och den alkoholfria ligger runt 100 kcal/dl. Te innehåller 0 kcal…..

  Ett juligt te kan vara någon typ av chai-te som du gillar. Kardemumma, nejlikor, ingefära, pomerans och kanel i valfri blandning kan du också själv krydda ditt te med. Föredrar du kaffe? Krossa några kardemummakärnor och eller en bit kanelstång och smaksätt kaffet med, så blir det genast lite juligt!

  Godiset då? Socker är aldrig bra, men små mängder choklad, nötter och torkad frukt är i alla fall inte onyttigt. Här är ett par förslag  av mina äldre recept. Chokladnötterna går att variera med de nötter du har hemma och kanske även lite strimlad, torkad aprikos.

  49817

  och chokladcrispen är precis så goda som namnet antyder. Njut, men njut med måtta!

  1305-samvete-rischoklad-410x300

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar