Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Veckans ner i vikt-tips: Promenera bort ett kilo!

  20 januari 2017
  Att gå ner i vikt genom att enbart promenera är inte omöjligt. Läs här hur enkelt det är!

  Det kryllar av skrönor när det gäller viktminskning. Det finns faktiskt bara ett sätt att gå ner i vikt – du MÅSTE skapa ett energiunderskott, dvs äta mindre än vad din kropp förbrukar.

  MEN du kan öka din energiförbrukning och därmed skapa en större skillnad mellan in-kalorier och ut-kalorier. All extra fysisk aktivitet kräver energi och ju jobbigare, desto mer energi går det åt. Bygger du dessutom muskler ökar du också din förbränning i vila.

  Annons

  30-40 minuters promenad räcker för att öka din energiförbrukning med ca 200 kcal. Fem såna extra promenader per vecka ger alltså -1000 kcal. Ett kilo kroppsfett motsvarar ca 7000 kcal, så varsågod – här har du ett bra sätt att ta bort ett kilo på 7 veckor utan att ändra något annat! Variera gärna miljön så gör du det ännu trevligare. Har du en så här vacker skogsstig är det enbart en njutning!

  IMG_5159

  MEN! Många överkompenserar när de börjar träna och går inte alls ner i vikt. Läs mer om det här!

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar