Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Veckans ner i vikt-tips: länsa förråden

  3 mars 2017
  Här får du tips på hur du kan minimera risken att falla tillföga för kvällssuget när det sätter in.

  Jag befinner mig just nu på skidresa i Alperna och det blir så tydligt hur lätt det är att undvika att kvällssnaska när det inte finns något att snaska på!

  Här har vi halvpension och på kvällen äter vi en jättegod 3-rätters middag. Alldeles tillräckligt, och trots detta –  hade jag varit hemma hade kvällssugen ändå kunnat sätta in. Men här går vi upp på våra rum och där finns inte så mycket som en skorpa att tugga på – helt suveränt! Det faller mig inte ens in att bli sugen, när jag vet att det inte är nån idé.

  Annons

  Det här borde jag tillämpa hemma också. Rensa kyl, frys och skafferi från allt som inte är nödvändigt, så minskar risken att jag börjar skåpäta. Men visst – blir jag toksugen hemma så duger i princip vad som helst och alltid finns det lite knäckebröd att knapra på. Men det är i alla fall bättre än om det lurar Singoalla i vassen eller en glasspinne i frysen…

  Alltså – vill du minimera fallgroparna – töm förråden på allt sött, köp inte hem ”nödkakor” att bjuda på om det kommer oväntat besök och framför allt – mata hjärnan med informationen att du inte behöver äta mer när middagen är över. Det sista är lättare sagt än gjort, men övning ger som bekant färdighet! Dessutom smakar frukosten så mycket bättre när man vaknar hungrig!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar