Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Veckans ner i vikt-tips: grundtipset!

  4 november 2016
  Att komma igång med en viktminskning är ofta det svåraste. Här får du tips på hur du kan vända en negativ trend för att kunna förändra dina vanor!

  105937709

  Vem i hela fridens dagar är det som stoppar in mat i min mun? Varför går jag inte ner i vikt eller varför går jag upp i vikt???

  Det enkla men kanske lite trista svaret vet du själv så väl:

  Det är bara dig själv det hänger på…

  Annons

  Okay, vi påverkas av media, av kompisar, av situationer som vi har svårt att hantera, men i slutändan är det ändå bara du själv som bestämmer över vad du äter. Jag har svårt att se en inre bild av att någon tvångsmatar mig.

  Nå, hur tar jag då kommandot över de inre demoner som ibland tycks ta över och som kan synas starkare än min egen vilja?

  Jag är övertygad om att det går att motivera sig själv och att det börjar med att jag BESTÄMMER MIG! Att lite halvhjärtat säga att ”jag borde ta itu med…” eller ”jag skulle behöva…” eller ”nästa vecka ska jag…” – allt det där funkar dåligt om jag inte är 100 % mentalt inställd på att jag verkligen ska och att jag vill och att jag inser att det är värt några försakelser. Detta är en process som kan ta lite tid, men det går utmärkt att öva på det:

  • Tänk på alla fördelar det medför att hitta en må bra-vikt
  • Tänk dig in i känslan av att vara lite lättare och att kläderna sitter som du vill
  • Tänk på hur du mår på kvällen efter en dag när du har lyckats motstå frestelserna
  • Tänk på allt njutbart du ändå kan kosta på dig – du får ju trots allt äta!
  • Tänk på hur skönt det är att vakna på morgonen och vara äkta hungrig för att du inte åt för mycket dagen innan.

  Mitt grundtips är alltså att du tränar på att få en positiv känsla till de försakelser du ändå behöver göra. Du vet i grunden att det är värt det, och ju mer du tränar på, desto lättare blir det. Ibland går det bättre, ibland sämre, men ge aldrig upp! Varje dag som är bättre än genomsnittet är ett steg i rätt riktning. Enstaka utflykter på fel stig är ingen katastrof, se det istället som en nyttig erfarenhet och en källa till lärdom!

  Du KAN!

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar