Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Varning för äcklig bild i inlägget!

  4 augusti 2016

  IMG_5823

  Det här är min fot, men framförallt är det en fästing som har bitit sig fast. Det är det femte eller sjätte fästingbettet den här sommaren och jag måste säga att jag är glad att jag har vaccinerat mig mot TBE. Däremot kan man ju inte skydda sig mot borrelia, men så fort jag har fått ett fästingbett kollar jag hur det ser ut runt bettet några dagar efteråt och hittills har det inte uppstått någon röd ring runtikring, så då ska man väl vara säker, hoppas jag.

  Annons

  För några år sedan däremot, blev det en irriterande röd ring runt bettet och då fick jag uppsöka vårdcentralen för att få penicillin. Det sägs att man kan undvika smitta om man tar bort krypet genast, men oftast upptäcker man det inte förrän det börjar klia och då är väl giftet redan där, kan jag tro?

  Nå, med detta vill jag bara påminna alla om att vaccinera sig mot TBE om man uppehåller sig i områden där det finns gott om fästingar. Ofta är det kopplat till att det även finns rådjur i närheten och det gör det här på Öland. Häromdagen hade vi en söt rådjurstös som pallade våra nerfallna omogna äpplen inne på tomten och det fick hon gärna göra!

  IMG_5820

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar