Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Varierade resultat – ibland går det bra!

  2 juni 2016
  Här skriver jag om motivation och vilja och jämför med golfspel. Där finns många likheter!

  Alltså det här med livet, mat- och motionsvanor och golf… Det är egentligen samma visa hela tiden. Vissa dagar flyter det bara på  och sen kan nästa dag kännas som rena katastrofen.

  I golfandet är det enkelt, där kan man räkna slag eller poäng. I förra veckan spelade jag på en utmärkt fin bana – Hammarö i Värmland. Jag var superstressad, irriterad och lite arg (!) när vi gick ut, och började såklart med att slå en boll rätt ut i skogen. Hade dessutom tagit fram en spillrans ny boll… Såna rundor brukar sluta med katastrof, men underligt nog kunde jag koncentrera mig enbart på spelet och fick ihop 36 poäng. (för den oinvigde är det ett bra resultat som motsvarar ens handicap-nivå). Dessutom smälte stress, ilska och irritation bort efterhand!

  Annons

  Igår gick vi ut på Ingarö skogsbana i strålande sol, med trevligt sällskap och med alla förutsättningar att göra ett bra resultat. Visserligen en svår bana, men efter halva rundan hade jag fått ihop 11 poäng och kom så småningom in på 25…

  Golf är ett märkligt spel som har mycket att göra med den mentala statusen, inställningen och motivationen. Det är lätt för mig att dra paralleller med hur mina matvanor ter sig och hur konsekvent jag kan vara i träningen.

  Mycket handlar det om koncentration och vilja. Finns den äkta viljan blir det lättare att koncentrera sig på uppgiften och prioritera det som är viktigt. Känner jag mig lite halv-intresserad så kommer jag inte att vara tillräckligt bestämd för att fullfölja det jag från början hade föresatt mig.

  Jag påstår verkligen inte att det är en enkel match att åtgärda bristande motivation, men det första steget är att fundera över vad som känns viktigt för mig. Är det viktigt att gå ner 3 – 5 – 10 – 20 kg…, så får jag använda min vilja till att bestämma mig på skarpen för att lyckas och sedan bestämma vilken strategi jag ska använda.

  Titta på den här vackra växten – så envis och med en vilja att växa rakt ut i berget. Med den viljan och livskraften kommer man långt!

  IMG_5561

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar