Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Varför blir det ingen viktminskning trots 5:2?

  9 februari 2014

  Hej Marie!
  Vi har börjat med 5:2 dieten och de två första veckorna gick min sambo ner fyra kilo från 102 kg till 98kg. Nu har han stått stilla i två veckor trots att vi följer recepten till punkt och pricka. Vad kan detta bero på?
  Hälsningar från Agneta o Leif i Kalmar

  Mitt svar:

  Hej Agneta och Leif,

  Annons

  Det är inte så ovanligt att vikten rasar först när det släpper en hel del vatten ur kroppen och sen blir det en liten platå innan det kommer igång igen. Det kan vara detta som har hänt och i så fall är det bara att beväpna sig med tålamod och fortsätta följa recepten.

  Men det finns också en annan möjlighet som jag vill att ni funderar över. Nu har ni kört 5:2 i två-tre veckor och tycker förmodligen att det går fint och att hungerkänslorna avtar på halvfastedagarna. Men vad händer de övriga 5 dagarna? Finns det händelsevis någon möjlighet att det infinner sig en känsla av att ”nu har jag varit så duktig och halvfastat att jag kan kosta på mig lite belöning under helgen” ??? Rannsaka ert inre och var ärliga mot er själva. Det är nämligen inte en omöjlighet att kompensationsäta såpass att viktminskningen uteblir. Det är inte halvfastan i sig som man går ner av, utan det totala underskottet av energi!

  Sug på den och lycka till i fortsättningen!
  Marie

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar