Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Varför ändras inte kroppen ?

  19 november 2011

  Jag äter efter viktväktarna och tränar 4-5 dagar i veckan både kondition o styrka. Jag lyckas inte tappa ett enda hekto och inte heller strama upp min kropp. blir bara lösare i kroppen och större. Har fått ”bukfett” ovanför naveln närmast revbenen oxå.Äter min veckobonus och dom flesta aktivitetspointsen. Men inget händer, har pågått i 4 månader nu. Hur kan jag få fart på förbränningen ? Dricker allt mitt vatten.
  Myzan

  Annons

  Mitt svar till dig:
  Jag kan tänka mig tre olika orsaker: Den första är att du ”utnyttjar” Viktväktarnas ProPointsvärdering så att det blir totalt sett för många kalorier. Om man ofta äter så stora portioner som möjligt för sina ProPoinsvärden och dessutom äter mycket frukt och grönt som är nollvärderat, kan energivärdet springa iväg ganska ordentligt. Dubbelkolla gärna antal kalorier du får i dig varje dag.

  En andra möjlighet är att du inte är helt konsekvent, dvs att du slarvar ibland och då får i dig det du andra dagar ”sparat in”. Det behövs inte så mycket för att man ska hamna på ”fel sida”.

  En tredje möjlighet är att du har något fel i din ämnesomsättning. Om du kan utesluta de två första alternativen kan det finnas anledning att kolla din ämnesomsättning. I så fall bör du söka hjälp hos din vårdcenral. Beskriv ditt problem och be att få ta ett blodprov för att kontrollera hormonproduktionen i din sköldkörtel.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar