Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Var kommer viruset ifrån?

  12 september 2016
  Vaknade med en hals som känns som att svälja taggtråd...vad gör man nu åt detta?

  Men alltså, här har jag gått i skogen, knappt träffat mer än en människa (och han är frisk) och så vaknar jag igår morse med en hals som svider så att det knappt går att svälja… Ibland undrar man om det ens är idé att försöka undvika att träffa människor när man kan bli knallförkyld ändå.

  Annons

  Men det är klart – risken blir troligen större om man vistas bland snoriga människor. För att inte tala om små barn – de är väl särskilt giftiga!

  Det slår mig att – hmm, jag var ju på Gotland förra helgen och träffade ett gäng trevliga golftjejer och då var vi faktiskt ute en hel del bland folk.Båten var proppfull med 1500 passagerare och jag är ju inte den som går med munskydd på eller tvättar händerna så fort jag tagit i en ledstång… Kanske jag borde ha gjort det!

  Washing of hands with soap under running water

  A och O för att minska risken att bli smittat är ju just handhygien och att undvika folk som nyser eller hostar rakt ut. Blir man ändå förkyld kan man minska risken att bli riktigt dålig genom att förebygga med frisk luft, motion, bra, nyttig och varierad mat med mängder av frukt och grönt.

  Fresh vegetables and fruits

  Nu är det bara att gilla läget och försöka må så lite dåligt som möjligt. Jag tror inte så värst mycket på huskurer som ska snabba på förloppet, men vila, vätska och frisk luft tror jag på. Så länge jag inte har feber tror jag att det är det bättre att hålla sig uppe. Sen kan jag förstås lindra symptomen genom att t ex dricka ingefärste men i övrigt får jag nog vänta ut eländet. På onsdag och torsdag ska vi plåta julmaten till MåBra och på lördag väntar årets segling i Kroatien och då vill jag vara PIGG. Jag ska jobba på det 🙂

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar