Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Vanans makt och att våga prova nytt

  30 november 2014

  Jag köpte havredryck häromdagen för att jag skulle testa att använda det i ett recept. Så stod jag där med en öppnad havremjölksförpackning och undrade vad jag ska göra med den. Jag gillar ju inte at slänga mat!

  Annons

  Eftersom jag inte kan dricka kaffe utan mjölk har jag alltid vanlig mjölk hemma – oftast mellanmjölk som jag tycker känns lagom fet att ha i mitt kaffe. Inser plötsligt att havredrycken har samma fetthalt, så varför inte använda den i mitt kaffe istället? Det är ju knappast en nackdel att den innehåller nyttiga betaglukaner och mindre mängd mättat fett än den vanliga mjölken…

  Så jag provade men tyckte tyvärr att det smakade väldigt konstigt. Vällingsmak på kaffet var ingen höjdare, så i det här fallet bryter jag inte min gamla vana, utan återgår till min komjölk.

  Havremjölken får nog bli degvätska istället. Det borde funka utmärkt – både till saffransbröd, kanelbullar men också i frukostfrallor, tja i det mesta bröd egentligen!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar