Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Uppladdningsmiddag för 9 personer

  2 juli 2016
  Här ger jag tips på en jättegod och enkel trerätters-middag som räcker till många.

  I kväll blir huset fullt av golfande gäster som alla ska delta i 5-dagars i Värmland. Det är alltid trevligt när man är många som ska äta frukost tillsammans, och middagarna blir säkert livliga med prat om dagens spel. Vi hjälps åt med både planering och förberedelser så det blir säkert både varierat och gott!

  Annons

  Eftersom alla kommer farande från olika håll och på olika tider tänkte jag fixa middagen i förväg så att det bara är att ställa fram när alla har kommit. Jag har inte riktig koll på vad alla gillar, så jag har funderat på vad jag ska hitta på…

  …men vi börjar med ett glas prosecco och till detta mina goda ”chips” med parmesanost och pistagenötter. Ibland gör jag dessa med tortillabröd istället och ibland tar jag jordnötter istället för pistage. Omväxling förnöjer 🙂

  tunnbrod-snittar-420x300

  Min lättlagade lasagne är en personlig favorit, och ännu godare tycker jag att den blir med lammfärs och kryddad med timjan, så den fick det bli. Perfekt att laga helt färdig i en långpanna.

  1305-mat-lasagne-410x300

  Eftersom det fortfarande finns goda svenska jordgubbar satsar vi på det som dessert och så bakade jag en kladdkaka också. Min variant med jordnötter i är extragod tycker jag.

  kladdkaka-420x300

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar