Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Träningskalorier…

  10 juli 2014

  Jag har nyligen börjat med 5:2. Innan brukade jag räkna kalorier och har fastnat så jag bestämde mig för att byta diet. De dagar jag fastar brukar jag dricka nutrilett 3 ggr/dag och äta en liten middag på kvällen för ca 170 kcal är det bra? Innan när jag räknade kalorier och tränade så fick jag ”äta” upp kalorierna jag tränade om jag ville kompensera får man göra det med 5:2 de dagar man fastar?

  Annons

  mvh Nancy

   

  Hej Nancy,

  Du ställer egentligen två frågor här. Om det är bra att dricka Nutrilett/måltidsersättning 3 ggr/dag plus en middag på 170 kcal? Mitt svar är att det beror på vad dina Nutrilettdrinkar ger i energi. Du ska ju äta maximalt 500 kcal under fastedagarna och om middagen innehåller 170 kcal har du alltså 330 kcal kvar. Förutsatt att dina Nutrilettdrycker innehåller ca 110 kcal/styck landar du alltså helt okej. Kaloriinnehållet står på förpackningen så du kan lätt se om det funkar.

  På din andra fråga är svaret nej – du ska inte äta mer än 500 kcal för att kompensera för träningen förutsatt att du inte tränar jättehårt just på fastedagen, men det gör du kanske inte? Vanlig vardagsmotion förutsätts du utföra jämt och det orkar du även när du fastar. Det handlar ju inte om att försöka hitta genvägar för att få lov att äta mer. Det är bättre att vara konsekvent om du vill få bra resultat.

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar