Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Träning i behaglig sommarvärme

  5 december 2012

  Just nu strålar solen på Fuerteventura och vårt MåBra-resmål Playitas, men jag ser på Facebook att det är rena snökaoset hemma. Visst älskar jag skidåkning, men jag inser att jag är priviligierad som får tillbringa dagarna här tillsammans med en massa entusiastiska medsystrar och -bröder.

  Annons

  Vi är 53 MåBra-deltagare på den här resan och jag vet att marsresan redan börjar bli fullbokad och det är inte så konstigt.

  ”Bättre än så här kan man inte ha det”, sa Josefine O alldeles nyss. ”Jag tänker gå på varenda föreläsning och delta i så många pass jag hinner och orkar. Jag ska samla på mig motivation och kunskap under den här veckan så att det räcker länge.”

  Många är här för att komma igång med sin träning och bryta sin invanda mönster. Andra är redan vana vid motion och träning men vill få ny inspiration. Det är en fullkomligt underbar blandning av härligt positiva människor i olika åldrar och med helt olika ambitionsnivåer. Det gemensamma är viljan att få njuta av god mat, träning och trevligt sällskap. Många reser ensamma, andra kommer med en kompis,med sin respektive eller med en son/dotter.

  Igår pratade jag om mat och motion och balans i tillvaron för att hitta sin väg till välbefinnande. Det var så kul att jag glömde tiden så att jag själv missade ett träningspass, men de andra hann iväg i tid. Men det finns så mycket att välja på att jag hann med både ett Pilates-pass och en ”Fun-class” – riktig kulgympa!

  Idag handlade min föreläsning om ”mat för oss som är aktiva”, med lite tips och råd. Det är så härligt att prata och diskutera med intresserade deltagare och det kommer upp bra och kul frågor. Energi hämtade jag från en härlig frukost och ett morgonyogapass medan solen steg upp ur havet.Fantastiskt!

  Om jag är entusiastisk? Såklart jag är, och jag önskar att alla som läser detta kan ge sig själv chansen att åka med på en sådan här resa. Det är en riktig energiboost! Det har pratats om vår brist på D-vitamin under den mörka årstiden, men här har vi verkligen möjlighet att öka på vårt förråd av D-vitamin och livsenergi!

  Så kom med vetja! Ska du få plats redan i mars måste du kanske skynda dig – platserna går åt som smör i detta solsken!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar