Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Trädgårdsjobb och kaloriförbrukning

  24 maj 2016
  Jag funderar över avsikten med att röra på sig - blir man smal av trädgårdsarbete, tro?

  Ibland får jag frågan om hur man räknar trädgårdsarbete i kalorihänseende. Idag har jag legat på knä i rabatten i ca 2 timmar och fy fasiken vilket trist hästgöra eller kanske pestgöra… Vissa ogräs kan vara roliga att ta bort med den här förbaskade sorten var inte kul. Drog man i själva stjälken gick den av och försökte man få tag längre ner för att få med roten så satt den segt som i berget. Jämrans elände! Ont i ryggen fick jag och frös gjorde jag. Och det känns ju alltid som om det aldrig ska ta slut!! Vet nån vad de heter och hur man enklare får bort dem???

  Annons

  IMG_5526

  Försökte trösta mig med att det måtte gå åt lite extra energi jämfört med om jag suttit och skrivit några recept som jag egentligen hade tänkt. Men jag vet ju att det inte går åt några egentliga mängder av energi vid den här typen av aktiviteter. Visst blir det mer än om man inte gör något alls, men det är inte därför jag kryper runt i rabatterna. Hade jag varit ute efter att få upp energiförbrukningen hade det varit bättre att sticka ut i skogen och jogga.

  Förmiddagen ägnades åt 4 timmar på golfbanan. Samma sak där – inte spelar jag golf för att gå ner i vikt…och inte tänker jag att jag kan äta extra mycket efter en golfrunda även om jag säkert gjort av med en hel del extra kalorier. Nej, det där jämnar ut sig på sikt. Bättre att tänka långsiktigt att ALL energi som jag kan se till att förbruka är bra, men framförallt för att kroppen mår bra av all möjlig sorts aktivitet. Huvudsyftet är inte själva energiåtgången utan att ge leder, muskler och hjärta lite träning/motion. All kroppsaktivitet är bra om den inte belastar fel såklart. Ju mer vi kan variera motionen, desto bättre. Allsidighet är jättebra, både när det gäller vad vi stoppar i oss och när vi rör oss.

  Tog en paus i rensandes för att skriva det här istället. MYCKET roligare 🙂 Men sen satt sig Luther på axeln så jag tog ett nytt nappatag med ogräset. Hann en liten bit till, men sen började det åska, så nu fick jag en anledning att lägga av. Passade på att ta en bild på de rara små vassa tistlarna?? också. De får man i alla fall upp med hjälp av ett ogräsjärn!

  IMG_5525

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar