Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Tjejvecka i Alperna

  14 mars 2016

  Sedan flera år tillbaka är vi några tjejer som åker ner till Alperna för en veckas skidåkning i långa, härliga pister. Skidåkningen är såklart i fokus, men det finns annat som gör den här veckan till en av årets höjdpunkter. Att tjejsnacka ohejdat! Och att komma in efter dagens åkning, duscha och sen slå sig ner vid en färdig trerätters-middag känns lyxigt. Vin till maten unnar vi oss och sen brukar vi hamna i någon hotellvrå och spela kort eller andra sällskapsspel. Vi har så uppenbart kul att andra gäster ibland har bett att få vara med och leka!

  Annons

  Undrar hur många år vi kan hålla på? Tyvärr sätter kroppen ibland krokben för den här typen av aktiviteter, så i år fick vi ett avhopp pga av ett smärtande knä. Många lägger av med att åka slalom när åren kryper på, men jag tror att det är bra att hålla på med så många olika fysiska aktiviteter som möjligt för att hålla kroppen i hyggligt skick så länge som möjligt. Självklart ska man anpassa sig efter sin egen förmåga, men jag tänker försöka streta emot så länge som det går. Artros har jag lite här och där, men den mår bara bra av träning, eh alltså… artrosen mår inte bra, men det gör jag :-).

  Vi kom ner till Cervinia i lördags kväll och har haft vår första skiddag. Delvis dimmigt, men ur slöjorna reser sig Matterhorn mäktigt.

  IMG_4988

  Har du lust att åka, men inga kompisar som vill hänga med – lägg ut en fråga bland dina mailkontakter eller på Facebook, så kanske ni kan bli ett gäng. Vi har i år med oss en tjej som var i just den sitsen och hittade oss genom gemensamma bekanta – ett jätteroligt sätt att få nya kompisar dessutom.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar