Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Tips på ”ner i vikt-program”

  12 oktober 2016
  Jag svarar en läsare som behöver förbättra konditionen och gå ner i vikt och undrar om 5:2 kan vara en lämplig metod.

  Undrar vilket av Må Bra:s program du kan rekommendera till mig för att gå ner i vikt. Funderar på någon onlinekurs. Jag har tyvärr inte så där väldigt mycket ork p g a att jag haft en hjärtinfarkt, dock inte nyligen men den sätter fortfarande sina spår. Har rejält högt blodtryck så jag kan inte ”ta i” så mycket då det gäller styrketräning osv. Är överviktig och behöver förbättra min kondition som tyvärr är urdålig.

  Annons

  Är 5:2 bra som diet  för mig ? Vilken träning ska jag använda mig av ? Tar promenader gör jag.
  Mvh / ”Lotta”

  Mitt svar till Lotta:

  Jag tror säkert att 5:2 kan fungera, men jag tycker att du själv måste ta ställning till vad som kan passa dig själv bäst i din vardag. 5:2 har den utomordentliga effekten att den även kan sänka blodtrycket så det är också ett plus.

  Det är jättebra att du promenerar och för att förbättra konditionen tycker jag att du ska fortsätta med detta men även utöka längden och hastigheten på promenaderna för att öka pulsen en smula. Varje pulshöjning är en utmaning och den stärker dig ytterligare, men naturligtvis ska du öka försiktigt – lite i taget.

  Ett annat sätt att förbättra effekten av promenaderna är att lägga till stavar. Om du köper nya såna – be att få en instruktion hur du ska använda dem så du inte bara släpar runt på stavarna. För att ge effekt bör du ha rätt teknik, och då gör de verkligen nytta samtidigt som de är ett stöd!

  Varmt lycka till!

  /Marie

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar