Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  …the fat lady sings…

  11 mars 2015

  Vad tänker du på när du ser rubriken? Knappast ett rödvin i alla fall, eller hur? Men nu hampar det sig så att det finns ett rödvin med detta underliga namn. Man skulle ju kunna bli lite tjurig över att man gör sig lustig över feta damer, men namnet kommer ju ifrån talesättet: ”It ain’t over till the fat lady sings”.

  Annons

  När jag hörde talas om detta vin blev jag naturligtvis nyfiken dels över namnet men också såklart över smaken. Jag älskar som du kanske förstått både mat och vin och har hittat min ”grej” i ett liv med 5:2 och 6:1 för att kunna njuta av livets goda utan att lägga på mig onödiga kilon.

  Så häromdagen när jag hade son och sonhustru på middag korkade jag upp en flaska av detta vin med sitt märkliga namn. Och vad gott det var! Mjukt som en mullig tantmage skulle man kanske kunna säga – det var den enda koppling jag kunde komma på mellan namnet och smaken, men nu har jag fått en förklaring. Vingården där …The fat lady sings” produceras ligger nära ”Arena di Verona” som förr var en plats för gladiatorspel men som numera är känd som en spektakulär operascen…

  Jag serverade vinet till hemlagad pizza och det var verkligen en hit. Jag kommer absolut att beställa fler flaskor av detta sympatiska italienska rödvin. Det är ett vin från Systemets beställningssortiment, men det tycker jag inte är något problem. Jag beställer då och då på Systembolagets hemsida och det levereras till valfritt bolag. Lätt som en plätt!

  Är du nyfiken på varifrån själva uttrycket kommer och kopplingen till opera, föreslår jag att du googlar – det blir för långt om jag ska skriva ner hela förklaringen här. Kopplingen till vinet har jag fortfarande inte hajat, men det blir åtminstone ett givet samtalsämne vid middagsbordet!

  IMG_3012

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar