Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Tetips för kvällssugna!

  26 januari 2013

  Hej,

  Jag fick en fråga från en tjej som gärna vill dricka te på kvällarna, men hon tycker hon blir hård i magen av det som hon har testat -ett som heter ”Kvällsro”. Jag gissar att det är ett kamomillte, eftersom det sägs ha en rogivande effekt.

  Annons

  Jag är själv kvällstedrickare och jag gillar  inte smaken av kamomill. Men jag älskar rött te, som egentligen inte är ett te på riktigt eftersom det kommer från en ört – rooibos, Rooibosteerna innehåller inga uppiggande ämnen och jag har då inte märkt av att jag skulle bli hård i magen av det.

  Det finns rött te med många olika smaker, så här kan man välja sin favorit och variera efter humör och lust. Just nu har jag dille på rött te med blåbär – jättegott! Du kan också brygga ett riktigt nyttigt och gott te av färsk ingefära och citron, eller använda ett rött te med neutral smak och variera genom att smaksätta med blad av mynta, citronmeliss eller basilika. Eller lägga i en skiva lime/citron eller några blåbär. Genom att jag ”pysslar till det” hindrar det mig från att småäta på kvällen när jag är sugen. Då tar jag en kopp te istället i en särskilt fin kopp, så blir det som en liten belöning! Prova det, du som blir lite ”småplocksugen” om kvällarna!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar