Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Teerna är min räddning ibland

  21 september 2016
  Nya ekologiska teer har just kommit ut i handeln och jag har provat några av dem.

   

  IMG_5929

  Det kom ett paket på posten med ett gäng nya ekologiska teer. Spännande smaker som jag gärna ville testa. När jag började med 5:2-metoden ökade min tekonsumtion rejält. Teerna blev min självklara ”istället för mat-dryck”, som jag använde både för att dämpa hungern med och för att belöna mig med. Varm dryck är också ett utmärkt sätt att höja kroppsvärmen – något som jag ofta behöver. Jag är en riktig fryslort, särskilt på fastedagarna när energin inte räcker till för att hålla kroppen varm. Det allra bästa sättet är naturligtvis att röra på sig – då kommer värmen inifrån, men det funkar ju inte alltid och då är en kopp te ett hyggligt alternativ.

  Annons

  Somliga kör med samma tesort jämt – hur många har inte bara Earl Grey hemma? Men som du kanske vet jag vill ha variation när det gäller mat och dryck, och det gäller även teerna.

  Oftast börjar jag dagen med kaffe med mjölk men sen blir det te. Svart te på förmiddagarna, gärna med någon fruktig smak. Efter lunch blir det ofta ett grönt eller vitt te och senare på dagen övergår jag till örtskafferiet.

  Nu formligen kryllar det av olika smaker och smakblandningar. Just nu är det inne med matcha – finpulvriserat grönt te som lär krylla av antioxidanter…dvs drycken innehåller själva tebladen i finmald form.

  IMG_5932

  Jag gjorde en liten teprovning hemma innan vi reste till Kroatien där jag just nu befinner mig på en segelbåt, sen tog jag med mig så hela besättningen på 8 personer har fått smaka. Några favoriter blev det – ingefära+citronmeliss, äpple+kanel+hibiskus och citrussmaken hamnade i topp hos oss!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar