Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Tar du jullov från 5:2?

  30 november 2013

  Jag läste just resultatet av en undersökning som gjorts på uppdrag av Livsmedelsföretagen. En riktigt intressant studie som bygger på intervjuer med drygt 1100 personer i Sverige. Här får man veta hur många som följer olika typer av dieter/metoder och hur de kommer att fullfölja sin ätstil under julen. 53 % av alla tillfrågade har för avsikt att fortsätta följa sin metod även under julen, 47 % tar alltså ”ledigt”. Av alla GI- och 5:2-anhängare var det bara 44 % som tänkte vara trogna sin metod. Men det som var mest slående i studien var att 23 % av veganer/vegetarianer gör avsteg från sitt vanliga sätt att äta.

  Annons

  Visserligen är skinkan allra mest populär på julbordet, men är man vegetarian så är man…eller? Det fanns mycket annat kul att läsa som kan ge upphov till skojiga diskussioner vid fikabordet! Du kan läsa hela undersökningen via denna länk

  Jag har nog tänkt ta mina vanliga halvfastedagar under julen, men jag tänkte inte välja julafton såklart. Däremot tror jag verkligen att det kan kännas ganska skönt i magen att halvfasta någon av dagarna efter de röda. Jag kommer säkert få anledning att återkomma till detta…

  Julskinka är mager mat om man skär bort den feta kanten. Med en härlig rödkålssallad eller stuvad grönkål till blir det en perfekt lunch eller middag på en halvfastedag. Varför göra livet svårare än det måste vara. Vi måste ju inte käka massor varje dag under julen. Vem mår bra av det?

  Apropå grönkål läste jag att många kockar och receptbloggare har valt ut kålen i alla dess former som det trendigaste på julbordet. Men vad hjälper det när de flesta väljer bort dessa nyttiga livsmedel. Våga prova säger jag! Som tillbehör är det oslagbart och ger både mättnad och en massa nyttiga vitaminer och mineraler.

  Jul-Grönkålsgratäng-430x307

  Dela
  Tweeta
  Maila
  4 kommentarer
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar