Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Ta ett tuggummi och sluta äta!

  26 april 2016

  Häromdagen noterade jag att min man (eller heter det pojkvän när man är över 60 år och ogift???) – direkt efter avslutad lunch gick och tog ett tuggummi. Jag sa till honom att det där är ju ganska smart – att ta ett tuggummi för att rensa tänderna efter maten om man inte har för vana att borsta gaddarna mer än morgon och kväll. SÅ friskar man upp andedräkten också!

  Annons

  Jaa, svarade han och dessutom är det ett bra sätt att sluta äta….. Så rätt han har! Ett tuggummi kan få mig att avsluta måltiden på samma sätt som jag gjorde förr i världen när jag rökte. Det markerade ett slut på ätandet. Då är ett tuggummi 1000 gånger bättre! Självklart pratar vi nu om sockerfria tuggummin.

  Många frågar också om det är okej att tugga tuggummi när man kör 5:2-metoden och har en fastedag. Jag brukar svara att det är helt okej, men man ska naturligtvis inte tugga hela dagen. Dels blir man ganska uppblåst i magen eftersom man sväljer en hel del  luft, men dessutom ska man inte heller överdriva intaget av sötningsmedel som finns i sockerfria urgummin och tabletter. Det kan ha laxerande verkan också och det kanske inte är så kul alla gånger…

  Som vanligt alltså: lite lagom är bäst 🙂 Men vad du än gör – spotta inte ut det på gatan 😉

  Bubble gum stuck under a woman's sandal

  I morgon är det dags för mitt Svalbardsäventyr. Vi flyger tidigt från Oslo och sen får vi se vad som händer. Jag hoppas det finns wifi…

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar