Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Svalbard Ski Maraton

  30 april 2016

  Nu har jag klarat mitt livs tredje skidlopp, denna gång en halvmara (21 km). Vilken fantastisk tur vi hade med vädret! Strålande sol ett par minusgrader och fenomenala spår! Efter en rejäl frukost bussades vi till startområdet.

  Annons

  IMG_5330

  De första 11 km gick uppför, uppför, uppför. Ingen brant backe men segt hela vägen. Sista kilometern var riktigt tuff, men upp kom jag. Det tog nästan 1 1/2 timme men belönades med saft, banan och choklad i det otroligt vackra landskapet.

  IMG_5336

  Efter den energikicken kom en till. Jag hade nog inte riktigt insett att det verkligen var uppför hela vägen, men det märktes när spåret vände tillbaka. Jag hade ett superbra glid och rasslade de kvarvarande 11 kilometrarna ner till mål på 35 minuter. Störtkul! Belönades med medalj och av mina trevliga tjejkompisar med en isbjörnstrofé, gullig va?

  IMG_5338

  Åter till hotellet där jag parkerade i en utslängd soffa bakom hörnet. En riktig njutstund i det strålande vädret!

  IMG_5343

  Tjejerna hade också förutseende nog försett mig med en Spetsbergsöl och den vara garanterat årets godaste! Vätskebalansen återställd!

  IMG_5339

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar