Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Soppa på en spik!

  2 april 2016

  Oftast blir det väldigt gott när man släpper lös fantasin och lagar mat på de rester man hittar i kylskåpet. Idag hade jag en hel massa smårester av grönsaker – två champinjoner, en bit squash, en halv paprika, några sockerärter och sparrisstjälkar. Dessutom en halv papaya, en apelsin, en limefrukt och en liten bit av en ananas och några jordgubbar som smakade ingenting.

  Annons

  Eftersom jag har en jättebra wokpanna skar jag grönsakerna i bitar, letade fram en röd pepparfrukt och en bit röd lök, skvätte en gnutta olja i pannan och körde runt hela härligheten på hög värme några minuter. duttade i några droppar sesamolja och strödde på en stackars ensam salladslök som låg ensam i ett hörn. Lite ljus soja satte sprätt på sältan. Kanske hade en gnutta riven ingefära satt ännu mer sprätt, men den var slut. Det blev jättegott ändå som tillbehör till ett par rödingfiléer jag hittade i frysen.IMG_5170

  Papaya kan vara lite fadd i smaken och behöver syra, så här kom limen och apelsinen väl till pass. Hinnfria klyftor av citrusfrukterna tillsammans med papayan, ananasen och jordgubbarna blev en härlig fruktsallad som fick ett lyft av några hackade myntablad och lite agavesirap som jag ringlade över. Fräscht och överraskande gott!

  IMG_5171

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar