Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Soppa i Ronda

  14 oktober 2016

  Nu har Göran åkt till Nepal, men jag två väninnor på besök i Spanien, så jag sitter inte ensam och gråter 🙂

  I förrgår spöregnade det och dessutom var det helgdag i Spanien så det mesta var stängt. Vi kunde alltså inte spela golf. Inte heller sola och bada och inte ens åka och shoppa. Så vi bestämde oss för en utflykt till Ronda som ligger uppe i bergen och som ska vara en vacker gammal by.

  Annons

  Sagt och gjort! Stuvade in oss i bilen och körde på vindlande vägar uppåt, uppåt. Tyvärr blev det dimma, så vi såg inte så värst mycket av den förmodat spektakulära utsikten…

  Väl framme i Ronda hittade vi efter visst sökande en ledig parkeringsplats. Stan verkade proppfull av turister och alla gick med paraplyer eller nyinköpta regnponchos. Jag hade shorts och en liten top… Temperaturen hade sjunkit till 14° och regnet vräkte ner. Så näe, vi bestämde oss för att åka till en liten mysigare bodega längs vägen istället. In i bilen igen och ner för samma vindlande väg där vi hittade en restaurang som tycktes besökas mest av spanjorer. Det brukar vara ett gott tecken, så här hoppade vi in.

  Dagens soppa lät som ett bra val och det skulle vara sparrissoppa så det valde vi alla tre. Men kypar’n kom tillbaka och sa att han hade misstagit sig och det var en annan soppa. Men jag var inställd på en värmande soppa så jag vidhöll valet. Skulle jag inte ha gjort… Så här såg den ut och jaa, den smakade så också! Nu ska jag skriva tre sopprecept till nummer 1 av MåBra, men inspirationen falnade…det blir ingen sån här i alla fall!

  IMG_6134

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar