Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Söndagspromenad på solkusten

  10 oktober 2016
  Jag tog en rask promenad utmed stranden till Fuengirola och tog några bilder på vägen.

  Igår klev jag upp 04:20 för att skjutsa Göran till flyget. Han åker hem till den 7-gradiga höstkylan för vidarebefordran till Nepal där han ska traska till Everest Base Camp. Jag avstår den lilla utflykten – nån måtta får det vara på mitt resande, och dessutom är jag ganska höjdrädd, så jag hade aldrig vågat gå på de hängbroar jag sett på film och i broschyrerna.

  Annons

  Nej, jag stannar här i värmen så jag fortsatte dagen med en kopp kaffe på balkongen innan solen gått upp. Redan 20°C och sååå ljuvligt!

  IMG_6103

  Tog så en promenad upp till lägenheten bara för att kolla lite…Från stranden går det en backe som är så brant att pulsen rusar i taket efter halva vägen. Den är värre än det ser ut på bilden. Lutningen är 21% – det hade aldrig gått i ett land där halka förekommer…

  IMG_6107

  Tillbaka till strandlyan och efter ett par timmars totande med recept till januarinumret av MåBra kände jag att jag måste ut igen. Trampade strandpromenaden bort till Fuengirola och hittade några roliga fotoobjekt:

  IMG_6108

  Salve Reina de los mares – borde vara en hälsning till havens drottning?

  IMG_6109

  Överallt doftar det av grillad fisk, men tyvärr associerar mitt doftminne till fjolårets promenad genom Kathmandu där de brände sina lik vid stranden, så jag blev inte minsta sugen på de här fiskarna…

  IMG_6114

  Här var det visst en hommage till alla turister! Damen höstar iväg en fredsduva ser det ut som, tycker jag.

  IMG_6112

  Den här lilla pimpinetta damen köpte sig en drink. Vid ett bord satt en ensam kvinna som såg ut som om hon kunde vara svenska. Ett stort glas vitt vin var hennes sällskap. Hoppas det dröjer länge innan jag sätter mig så…

  IMG_6116

  Jaha, här är det en peseta, men tyvärr är min spanska alltför skral för att kunna tolka texten på skylten. Jag måste nog börja läsa spanska väldigt snart! Hittills klarar jag mig på mina fransk-rester och gissar mig fram när det inte står på engelska.

  IMG_6118

  Denna tjur lär vara ett landmärke – den är rätt mäktig där den står uppe på berget!

  IMG_6120

  Såå många svenskar här finns –  man har t o m Expressen på markisen….

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar