Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Solsidan runt – vilken grej!

  4 juni 2012

  Vilken enorm bedrift av alla dem som klarade av att springa 4,2 mil i ett kallt, regnigt och blåsigt Stockholm igår! Starkt, men säkert också roligt om man har den rätta inställningen. Jag såg inslaget i TV:s nyhetsmorgon , där vår egen maratonbloggerska Kristina Rosenberg var med, och hon beskrev just känslan att det var mera roligt än jobbigt!!! Fenomenalt! Läs Kristinas senaste inlägg – där finns även en länk till TV-inslaget.

  Annons

  Själv höll jag mig till TV:s sändning av spektaklet, men visst känns det lite lockande att få vara med. Nu har jag definitivt inga ambitioner i den vägen, men jag har ju varit med på ett antal Vårrus och även en Tjejmil och i fjol ett Blodomlopp, och den där pirriga känslan innan det är dags att ge sig iväg är ganska mysig, för att inte tala om hur det känns när man springer i mål.

  Därför suger jag nu på karamellen att anmäla mig till ett lopp som går hemma i Saltsjöbaden i höst. Det är onekligen en superbra motivator för att hålla flåset igång under semestern. Förra sommaren joggade jag 2-3 gånger i veckan och det var ju faktiskt jätteskönt när jag väl hade tagit mig förbi det första motståndet…

  Loppet på hemmaplan hade premiär förra hösten, och kallas Solsidan runt. Solsidan har ju som bekant blivit känt främst genom TV-serien med samma namn, och nu används orten flitigt i olika sammanhang. Nyligen lanserades ett Solsidan-öl, så snart kommer säkert både vin, vatten och choklad. Men vad sägs om en MacSolsidan…? Knappast, va?

   

   

  Nå, jag tänkte i alla fall  att jag ska använda det här loppet för att få fart på joggingskorna igen. I vanliga fall tycker jag att det kan vara lite jobbigt att ta sig fram- och tillbaka till loppen med trängsel, stå och vänta och frysa, bli kissnödig osv, men Solsidan runt har alltså start 5 minuters promenad hemifrån och efter målgång kan jag krypa ca 100 meter hem. Så – det finns inte mycket att skylla på. Dessutom lär det bli lite folkfest av evenemanget som raljerar lite med begreppet ”Solsidan”. Gå gärna in på deras hemsida och kika – det finns lite skojiga detaljer. Notera särskilt namnen på de olika klasserna – de duktigaste springer i ”överklassen”.

  En målsättning sätter sprätt på motivationen, så nu har jag skaffat mig min. Vilken är din?

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar