Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Smoothie med skyr och annat gott!

  25 juli 2014

   

  Hej! Jag har läst många av dina svar och tycker att du har en så vettig syn på kost. Jag går på viktväktarna vilket funkar för mig då jag behöver få skriva ner och ha tydliga ramar. Jag har på ca 3 månader gått ner hela 10 kg och är mycket nöjd.

  Annons

  Nu när jag börjat träna mer, och ofta på morgonen så funderar jag på om min frukost är bra. Jag äter den när jag kommer hem från träningen eftersom jag blir illamående om jag äter mindre än tre timmar inpå träning vilket är jobbigt, men träning innan frukost fungerar som tur är.

  Brukar få i mig en smoothie gjord på 1/2 banan, 1 dl babyspenat, 1/2 dl av frusen mango, blåbär eller hallon samt 1 dl skyr. Till det tar jag en knäckemacka med antingen ett ägg eller 50g makrill i tomatsås. Är jag extra hungrig, ofta vid träning lägger jag till en knäckemacka. Och så ett stort glas vatten och en kaffe med mjölk.

  Jag är en ”fuskvegetarian” som äter lite fisk då jag hört att omega 3 är så viktigt. Låter detta som en vettig frukost ur näringssynpunkt. Frukosten får plats i mina points, men tycker du att det är mycket frukost?

  Vendela-Ida

   

  Mitt svar:

  Först och främst grattis till dina lyckade resultat hos Viktväktarna. Det är en bra metod med ordentlig mat och just som du säger tydliga ramar. Det var just så jag själv lärde mig tänka i de rätta banorna med lyckat resultat som följd!  Stort tack också för dina positiva och uppmuntrande ord – det är roligt att höra att du läser mina tips!

  Jag tycker att din frukost är superbra! Att den är rejäl gör absolut ingenting när den ryms inom din dagliga ranson. Vi funkar alla olika och har du hittat ett sätt som fungerar bra med träning innan en rejäl frukost så är det utmärkt. Faktum är att din kropp återhämtar sig bättre om du äter strax efter träningen. Näringsmässigt låter den också bra eftersom du får i dig bra livsmedel med balans mellan proteiner, fett och kolhydrater. Din ”fuskvegetarianism” är också jättebra just för att du får i dig en massa bra fett av den feta fisken inklusive Omega-3.

  Sammanfattningsvis – du är ett strålande exempel på hur man kan ta till sig nya kostvanor. Fortsätt på den inslagna linjen så kommer du säkert att nå ditt uppsatta mål! Varmt lycka till i fortsättningen!

  Marie

  smoothie

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar