Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Småkrypen jäklas med mig

  16 augusti 2016
  Har du fått ett fästingbett - kolla under en tid efteråt så att du inte får symptom på borrelia. Jag hade en fästing på foten för ett par veckor sedan och först nu ser man ett rött märke som visade sig vara just detta. Kolla hur det kan se ut!

  För ett par veckor sen berättade jag om ett fästingbett jag fått på foten och jag har trott att jag gick säker för att det inte blivit någon ring runt bettet. Men igår började jag tycka att foten såg lite knepig ut ändå – ingen ring men ett stort blårött märke. Tänkte att det kanske var ett blodkärl som brustit, men att det möjligen hade en koppling till fästingsuslingen. Bokade tid hos husläkaren i morse som sa direkt att ”javisst, det där är borrelia”.

  Annons

  IMG_5847

  Så där kan det alltså se ut och det kan ju vara bra att veta om man varit ute i gröngräset. Bättre kolla en gång för mycket och innan man får en massa otäcka symptom. Nu har jag fått penicillin så jag ska förhoppningsvis slippa värre konsekvenser. Att ta fästingvaccin ger alltså inget skydd mot borrelia men däremot skyddas man mot TBE.

  Var ute på golfbanan idag och spelade en partävling med golfkompis Caroline. På 14:e hålet killade det i nacken och jag försökte såklart pilla bort det som retades, men den här gången var det en geting och den högg direkt. Tur att jag inte är allergisk men attan vad det svider fortfarande och det är ju flera timmar sen. Trots geting och svår blåst knypplade vi ihop 41 poäng och kom 2:a i tävlingen. Klart värt ett getingstick, särskilt som vi hade rasande trevligt!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar