Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Släng inte den fina sillen i onödan!

  20 december 2014

  Julbord-0812-julsillar

  Hör du till dem som liksom jag själv är osäker på hur länge sillen håller sig när burken väl är öppnad. För det lilla hushållet kan en burk kännas stor även om den inte är det… Sill är nyttig mat som bl a ger massor av Omega3.

  Annons

  Följande gäller enligt organisationen Svensk Fisk:

  Hållbarhet för öppnade sillförpackningar förutsatt att man ställer in i kyl direkt efter måltid samt att sillen är täckt av lag:

  Sill i klarlag: industritillverkad sill i 1-2 månader. Egentillverkad 3-4 veckor.

  Sill i krämig sås: 2-3 veckor beroende på att den oftast innehåller mejeriprodukter samt saknar den syra som sill i klar lag ligger i.

   

  Mitt tips är att skriva med en vattenfast tuschpenna på burken när du har öppnat den eller det ”bäst-före-datum” som gäller för din sill! Använd sedan sillen som pålägg på en knäckemacka eller till kokt ägg, så att du konsumerar burken innan den försämras.

  Sill i krämig sås är gott, men låt det mesta av såsen rinna av. Det är sillen som är nyttig…! Ta bara så mycket sås att du får med av smaken!

  De här recepten är superenkla att göra och du hinner gott och väl ha dem klara till julafton. Så gott att inget blir över 😉

  Faster Mitts julsill

  Godaste senapssillen

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar