Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Skonsammaste träningen!

  8 februari 2015

  Har du ett par längdskidor i förrådet – plocka fram dem och ta en tur när vi nu har snö i en stor del av landet.  Trots min stötvågsbehandling på benet finns det inget som hindrar att jag åker skidor, det är nog bland det bästa i träningsväg man kan ägna sig åt. Du använder en hel massa muskler i kroppen – ben, rygg, mage, armar och dessutom får du frisk luft samtidigt som du troligen kan njuta av vackra omgivningar.

  Annons

  I morse när jag kom ut i spåret hamnade jag bakom en ensam äldre dam – jaa, hon var definitivt äldre än jag, kanske nånstans runt 75 år och hon kasade runt på golfbanan i behaglig mak. Tänk, så härligt med en motionsform som håller kroppen i trim och som man kan fortsätta ägna sig åt i många år än. Här kan man välja mellan att trampa runt i långsamt tempo eller flåsa på för att förbättra konditionen.

  Jag flänger på så gott jag kan  och orkar, och det fina är att jag faktiskt kan variera tempot under turen. Blir jag alltför trött är det bara att dra ner på farten en stund, sen återvänder orken och rörelseträningen får man i alla fall!

  Jag kan nu skryta med att jag hunnit få 21 mil i benen hittills i år och jag hoppas att det blir fler innan snön smälter bort. Det känns verkligen fantastiskt och målsättningen är klar – nästa år vill jag köra Tjejvasan för att ha gjort det en gång och få uppleva loppet. Det är alltför tidigt att anmäla sig, men jag har registrerat mig på Vasaloppets hemsida.

  IMG_2876

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar