Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Semesterslarv är okej, tycker jag!

  13 mars 2014

  2014-03-07 10.00.04

  I söndags kom jag hem efter en veckas skidsemester i Italienska Alperna. Det var upp varje morgon kl. 7 för att hinna till den knackiga frukosten. Inte en frukt eller grönsak så långt ögat nådde, gräddigt (härlig) yoghurt och vitt bröd. Ägg gick att få om man sa till…suck!

  Annons

  Skidåkning hela dagarna med break för lunch – oftast en gulaschsoppa och en liten öl….. På eftermiddagarna after ski med glühwein och sedan hem och duscha för att gå ut på restaurang och äta middag. Under veckan blev det pizza 2 gånger, men den var riktigt god med tunn, knaprig botten. En dag beställde jag fisk men Alperna är inte rätt ställe för firre – den var torr och överstekt och hade nog legat i frysen ett tag…

  IMG_2237

  Nå – en veckas utsvävningar gav ett kilo plus på vågen trots all skidåkning, men det är nog inte så konstigt om jag ska vara riktigt ärlig. Inga fastedagar förstås – tyckte jag behövde energin för att orka stå på i backarna, men det blev nog lite väl många njutkalorier. Men det var det värt. Jag njöt i fulla drag med gott samvete och lugnt sinne. Jag vet ju precis hur jag ska göra för att bli av med mitt extrakilo.

  Måndag blev det halvfasta på 500 kcal och samma sak igår. Riktigt skönt att återgå till vardagsvanorna och jag har denna vecka frossat i de efterlängtade grönsakerna. Middag igår: 250 g broccoli och en laxbit. Gott!

  På söndag bär det iväg till Playitas på Fuerteventura för årets första MåBra-resa. Vi blir nästan 70 personer i gruppen och det blir spännande att träffa både gamla bekanta och nya resenärer. Jag kan också avslöja att denna succé fortsätter, så ni som inte kom med denna gång har chansen igen i december och sedan igen i mars nästa år. Mer detaljer kommer snart på MåBras hemsida.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar