Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Se upp med rödbetssalladen!

  18 december 2014

  Jag fick en fråga om hur långt i förväg man kan göra mimosa- och rödbetssallad och det fick mig att fundera över vad vi väljer och hur vi planerar vårt ätande inför julen.

  Hemma hos mig har vi tagit bort en hel del av de traditionella julrätterna och satsat på det var och en av oss gillar allra mest. Vi har också lagt till ett par rätter, vilket gör att mitt eget julbord känns både lätt, gott och varierat. Det är heller inte exakt lika varje år – det beror på vilka vi blir som äter tillsammans.

  Annons

  Rödbetssalladen är borta, mimosa har vi aldrig haft – båda dessa är majonnäs- och kaloristinna och ingen av oss saknar dem, men om man absolut vill ha en liten klick bör man tillaga dem så sent som möjligt. Med tanke på att de kanske åker in och ut på julbordet några gånger och står ett tag i rumstemperatur bör man vara lite försiktig. De går inte att frysa och de har begränsad hållbarhet, men ett par dagar innan är okej! Ju längre de sedan står framme i värmen, desto kortare hållbarhet, men om de åker in i kylen snabbt kan de klara sig till nyår!

  Vad har vi istället? Några av mina favoriter finns på MåBras receptsida eftersom jag lagade upp dem till ett julbord för några år sedan. Jag har lagt till en rödkålssallad som är både vacker, nyttig och god. Skinkan är kvar, liksom hemrullade julköttbullar eller lammköttbullar och inlagd sill. Mitt suveräna knäckebröd är ett måste, liksom något slags lax, Janssons frestelse och grisfötter. I år blir det också mitt goda julbröd. Kanske gör jag lite sillsallad och någon korv också och liiite revbensspjäll….God Jul på er!

  Julbord-0812-korvkottbulla2

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar