Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Se framåt men titta inte uppåt!

  23 september 2016

  Jag är i Kroatien och seglar med ett gäng trevliga människor. På en större båt som denna (44 fot och 8 kvinns och mäns ombord) blir det inte så värst mycket motion om dagarna. Möjligen lite magmuskel- och balansträning men inte mycket för kondisen.

  Annons

  Men i förrgår kom vi in i hamn i hyfsad tid och som vanligt var Göran på hugget för att dra oss ut på marsch. Han hade kollat på en karta som visade att vi kunde gå ett par km på huvudvägen som slingrade sig upp mot ett berg och sedan skulle det vara 1,5 km upp till en liten topp med vacker utsikt över hamnen. Så Göran, brorsan och jag drog på oss skorna och traskade iväg. Efter ett par km hittade vi mycket riktigt stigen men det där med 1, 5 km var viss lite fel….här mäter man avstånd i tid, så det handlade om 1,5 timme….uppför…

  IMG_5970

  Det var tämligen kämpigt, pulsen dunkade och och svetten rann. Ungefär halvvägs stannade vi och njöt av den vidunderliga utsikten och insåg att vi hunnit uppiggande långt. Men så vände jag blicken uppåt och förstod att vi hade rysligt långt kvar. Då trodde jag aldrig att jag skulle orka, men eftersom jag inte ville sitta ensam på en sten och vänta, och dessutom är envis nog att inte vilja ge upp, fortsatte vi trampa – ett steg i taget och vilken härlig känsla att se ut över hela ön och känna att kroppen tål mer än man tror!

  IMG_5976

  Att övervinna sig själv är en drivkraft till nästa gång det bär emot! Det stoppar jag i minnespåsen!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar