Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Sätt tydliga mål och lyckas bättre!

  15 januari 2016

  Har du suttit på en peppande föreläsning och tänkt att jaaaaa, det här ska jag komma ihåg och sedan när det gått några dagar så är all pepp som bortblåst och alla råd du fick är glömda… Det här är ganska vanligt, men om du bara kan komma ihåg ett litet korn varje gång, så har du snart byggt upp en bank av goda råd som du lär dig att använda.

  Annons

  Jag har lyssnat på Mia Törnbloms föreläsningar ett flertal gånger och några av hennes tips har jag praktiserat med jämna mellanrum. Detta med att tänka positivt och påminna sig själv om hur mycket man har att vara glad över har varit värdefullt för mig.

  Att skaffa mig tydliga målbilder är också något som jag använder. Eftersom jag jobbat med översiktshantering i över 40 år har jag också själv tränat på mina egna svårigheter i det avseendet. Det har hjälpt mig mycket att sätta tydliga mål och att veta vart jag är på väg och varför.

  Just nu har jag haft ett mål som jag satte upp i våras. Det  var när jag bestämde mig för att för första gången i mitt liv köra Tjejvasan. Jag har inte ambitionen att tävla med de bättre åkarna, men jag vill genomföra loppet utan att må illa och jag vill klara det under 3 timmar.

  Det här har sporrat mig att röra på mig kontinuerligt och nu när det är vinter har jag bestämt mig för att träna på snö när den finns. Under mellandagarna var jag uppe i Långberget i Norra Värmland och åkte på snö. Jag gav mig den på att åka minst två mil varje dag och det höll, trots att jag en av dagarna hade dåligt fäste och isbark på glasögonen. Jag hade troligen inte orkat om jag inte bestämt mig i förväg. På fyra dagar blev det knappt 9 mil – nästan ett Vasalopp! Detta inte enbart sagt för att skryta 😉 utan mest för att poängtera hur mycket man kan åstadkomma med vilja.

  12523148_1023083174417707_2640747971139501200_n

  Den här veckan har jag tillbringat i Österrike på en längdskidvecka för att lära mig lite bättre teknik och därmed öka chansen att uppnå mitt mål. Vi har förnämliga träningsexperter som ger oss råd och tips – i spetsen för tränargänget står Håkan Westin – flerfaldig Vasaloppsvinnare och jag har insett att än är jag inte för gammal för att lära mig något nytt!

  Så har du ett mål du vill nå, det kanske är att gå ner 5 kilo i vikt eller att orka jogga 5 km eller att bli starkare, skriv gärna ner din målsättning och bestäm dig på allvar för att satsa på att du ska nå ditt mål. Det är självklart viktigt att målet är nåbart, så att du inte sätter upp en förväntan som blir omöjlig att uppfylla. Då blir istället effekten den motsatta.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar