Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Så här undviker du att överkompensera!

  22 januari 2017
  Det är lätt att överkompensera energiintaget när man tränat "duktigt". Här får du tips på hur du kan ge kroppen lagom återhämtning med lätta mellanmål.

  Mitt ner i vikt-tips i fredags handlade om hur enkelt du kan promenera bort ett kilo. Men tyvärr är det alltför vanligt att träningen inte hjälper.

  Det är lätt att man tänker lite fel: ”jag har tränat, så jag är värd en extra kaka”. Den där extra kakan ger förmodligen fler kalorier än vad du har tränat bort. Det hjälper inte heller att välja en nyttig banan eller en näve nyttiga nötter. De ger också extra energi och så har du ätit ikapp alla kalorier du tränade bort.

  Annons

  Visst är det bra att äta något nyttigt både före och efter träningen, men ska du gå ner i vikt bör du omfördela dagens energiintag så att du tar bort motsvarande kalorier någon annanstans. Mindre portioner till lunch eller middag eller kanske minska det där okynnesätandes på kvällen?

  En promenad på 30-40 minuter kräver dock inget extra energiintag. Det är inte hunger du känner utan enbart sug. Välj att dricka istället. Vatten, kaffe eller té ger ingen energi men kan dämpa suget.

  Tränar du hårdare eller under längre tid behövs dock näring för att du ska få bra effekt av träningspasset och för att kroppen ska återhämta sig. Den här lite lyxiga mellanmålstriflen är en ljuvlig belöning efter ett träningspass. Den ger 150 kcal och har du tränat t ex 45 minuter medelgympa så har du säkert gjort av med 300 kcal och ligger då ändå på energiminus!

  Trifle-420x300

  Eller välj denna vackra och goda fruktsallad med blåbär. 125 kcal nyttigheter och mättnad!

  Fruktsallad-420x300

  Eller roa dig med en dip med sting. Tar tid att äta och ger bara 95 kcal.

  Dippmedsting-420x300

  Dessa tre recept plus en massa mer finns i senaste numret av MåBra!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar