Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Så ersätter du yoghurten du inte tål!

  19 augusti 2014

  Hej,

  Varför skriver ni inte i era recept vad man kan använda istället för yoghurt, om det går att ersätta den med något annat i t ex smoothies?

  Jag kan inte dricka mjölk, inte äta yoghurt, filmjölk el keso m m. Har aldrig kollat upp om det ligger en allergi bakom detta.

  Annons

  ”fundersam”

   

  Mitt svar till fundersam:

  Jag förstår att du önskar dig ett alternativ till yoghurt om du inte tål det. Frågan är ju vad i yoghurten det är som du inte tål eftersom det är det som avgör vad du kan äta istället. Vi kan ju inte ha alternativ till allt tyvärr, men oftast vet den som har en allergi eller intolerans vad det är som framkallar obehagen och oftast vet den allergiska/intoleranta vad han/hon ska välja istället. Är man t ex  glutenintolerant byter man pasta mot glutenfri pasta, man byter bulgur mot ris och man väljer alltid ett glutenfritt bröd.

  Är du laktosintolerant kan du byta den vanliga yoghurten/mjölken/keson mot ett laktosfritt alternativ. Det finns ganska många sådana på marknaden nu. Men om det är mjölkproteinet du inte tål funkar det naturligtvis inte alls med mejeriprodukter. I så fall får du välja sojabaserade eller havrebaserade alternativ. Det finns också andra produkter du kan välja, t.ex mandelmjölk och risdrycker.

  Om jag var som du, skulle jag nog be vårdcentralen testa vad det är du inte tål och varför. Då får du lättare att hantera din överkänslighet och kan välja alternativ som passar just dig!

  yoghurt

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar