Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Räds inte utmaningen!

  17 september 2015

  I många år har jag pratat om att få se Amalfikusten, men det har liksom aldrig blivit av, men i förra veckan satte jag mig på flyget till Neapel tillsammans med barn och barnbarn. Vi hade bokat ett litet hus i Ravello och därifrån gjorde vi utflykter, så att vi hann se hela kusten från Salerno till Sorrento. Vilket otroligt landskap med slingrande smala vägar och en fullkomligt hänförande utsikt.

  Annons

  IMG_3591

   

  En av dagarna tog vi båten till Capri och fick se kuststräckan från sjösidan – nästan ännu vackrare. Husen i den lilla staden Positano klättrar upp för bergssidan och man kan inte fatta hur de har burit sig åt för att bygga allt detta.

  Framme på Capri hade jag föresatt mig att se Axel Munthes Villa San Michele, som är ett berömt turistmål. På kartan som vi fick i turistbyrån såg det ut att leda en stig upp till huset, men damen i kuren menade att det inte gick att gå dit, så vi insåg att dra en barnvagn kanske inte var putsenkelt. Jag hade bra skor, så jag letade mig fram till den väg med trappor som skulle leda upp till villan. Tyckte att det såg rätt nära ut på kartan, men när trapporna började stod det på skylten att det skulle ta 2 timmar upp till fots. Nå, nu hade jag ju bestämt mig, så det var bara att börja knata uppåt.

  IMG_3625

  Efter 30 minuter insåg jag att jag borde haft en vattenflaska…inte en kiosk hade jag sett. Mötte ett par ungdomar som var på väg ner och frågade om de sett nånstans man kunde handla vatten, men icke sa Nicke. Men jag fick överta deras påbörjade flaska och orken återvände. 10 minuter senare var jag uppe och blev nästan besviken att det inte var längre. Glad som en lärka att jag vågat ge mig iväg trots turistbyråns varning att man inte kunde gå + insparade taxipengar och ett gratis träningspass! Och framför allt tacksam över att mina ben orkar bära mig. Den grundkondis man får genom att se till att motionera regelbundet är verkligen guld värd. Såna här upplevelser får man inte annars, så det triggar mig till att fortsätta hålla mig igång. Häng med!

  IMG_3630

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar