Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Rå lax är okej!

  20 februari 2013

  Jag fick en fråga från Åke, som undrar över receptet på laxcarpaccio ifrån senaste MåBra. Han skriver så här:

  I sista Må Bra har du ett recept på Laxcarpaccio som jag är intresserad av. Vilken typ av lax menar du? Färsk, rökt, gravad eller saltad? Du kan inte mena att man äter helt rå lax utan att den ligger i någon form av lag. Om du ska grava lax, rekommenderas du ju att frysa den minst 2 dygn. Är min fråga obefogad och man kan använda rå färsk svensk lax, blir jag glad! Jag vet vad Carpaccio är och älskar det, men blir undrande. Väntar på ett bra och positivt svar. Med vänlig hälsning, Åke

  Annons

  Så här är det: Förut rekommenderade man att färsk lax ska frysas innan den konsumeras, men enligt nya riktlinjer ska det inte behövas när det gäller den odlade norska laxen. Jag rekommenderar visserligen SALMA, som är en särskilt fin lax och som är fast och fin i köttet, men den finns inte överallt och då går det bra att använda vanlig färsk, rå lax. Man kan ju fråga i fiskdisken varifrån den kommer och hur nyfångad den är och förklara att den ska ätas rå, så att man får riktigt välsmakande resultat.

  Jag har förtydligat receptet på vår hemsida att det är rå lax som avses!

  Testa – det är verkligen JÄTTEGOTT:-)

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar