Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Provresultat efter 6 veckors 5:2-test

  5 juni 2013

  Igår när jag kom till Feelgoods vårdcentral, möttes jag av en leende doktor Svanström. ”Nu är du bra nyfiken, va?”… OM jag var!!!

  Vi kikade på provresultaten för 6 veckor sedan, där det märktes ett förhöjt kolesterol och ett IGF1-värde som låg just över det högsta rekommenderade. I övrigt hade jag bra värden och inget särskilt att notera. Startvikten var 64,7.

  Annons

  Doktor Lars-Magnus höll mig lite på sträckbänken, så först ställde vi mig på vågen. Den visade…61,9…nästan 3 kilo alltså på 7 veckor. Ganska lagom vikt nu, så här kan det fortsättningsvis kompensationsätas under ”normaldagarna”. Jag tycker verkligen inte att jag har ”lidit” mig till en lägre vikt – den har kommit som en bonus.

  Kolesterolet hade jag inte förväntat mig någon ändring av eftersom jag äter så bra i vanliga fall, och jag har inte ändrat livsmedelsval under den här perioden, men hör och häpna – det hade sjunkit från 6,9 till 6,7. Ingen dramatisk ändring, men klart åt rätt håll!

  Så var det detta spännande IGF1-värde. Från början låg det på 174. Nu hade det sjunkit till 160! Nästan 10 % alltså på bara 6 veckor!!! Jag undrar om det kommer att fortsätta sjunka, för jag tänker definitivt fortsätta på den inslagna vägen. Jag mår hur bra som helst!!

  Vi var helt överens om att det här är en intressant stig att traska vidare på. Jag känner mig piggare än på länge, lätt i kroppen, full av energi. Ja, jäsiken – har jag inte redan förlängt livet några veckor?

   

  Dela
  Tweeta
  Maila
  14 kommentarer
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar