Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Provning med spanska vita viner

  25 oktober 2016
  På en restaurang i Spanien hittade jag nyligen en för mig ny och trevlig bekantskap. Verdejo-druvan hade jag inte hört talas om förr, men nu vet jag bättre. Jag har prova tre av Systemets viner med denna druva.

  Jag har tillbringat en del tid i Spanien och tidigare har jag varit lite tveksam till de spanska vita vinerna. Jag gillar druvan Sauvignon Blanc och den är inte såå vanlig i Spanien. Men i förra veckan på en liten fiskrestaurang i Fuengirola fick vi fick prova ett lite liknande vin. Friskt och fräscht med en pigg syra blev Verdejo-druvan en ny trevlig bekantskap. Med sin höga syra och låga sockerhalt passar Verdejo-vinerna till fisk och skaldjur, men även som en lätt aperitif och till lätta kycklingrätter.

  Annons

  Jag letade upp 3 exempel på Systembolagets hemsida och körde en liten provsmakning hemma. Alla tre kommer från Rueda i Spanien och har den typiska frisk smaken av Verdejodruvan. De jag provade var:

  Oro de Castillo nr 2753, 89:-

  966098

  Marqués de Riscal nr 6001, 79:-

  3201

  Soleado nr 6043, 79:-

  942964

  De två senare är ekologiskt odlade, vilket kan vara ett plus. Vilken som blev min favorit? Det kan du läsa om i MåBra nummer 1 som utkommer i mitten av december…

  Jag har också hittat ett boxvin, Pata Negra nr 2127 för 199:- som är en blandning av Verdejo och Sauvignon Blanc, men det har jag ännu inte provat.

  1060034

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar