Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Nyårslöften…

  31 december 2014

  Hör du till dem som ger nyårslöften? Jag läste att en av 8 svenskar ger någon form av nyårslöfte och oftast är det relaterat till hälsa. Sluta röka, börja träna, gå ner i vikt ligger högst på listan. Men ungefär hälften av alla nyårslöften bryts av olika anledningar. Kanske ska man inte göra så stor grej av det hela, utan mera fokusera på VARFÖR man bestämt sig för att ändra sina vanor till det bättre och inte koppla det till ett nyårslöfte.

  Annons

  Det kan vara bra att sätta upp ett datum i förväg och när vi nu är vid nyår kan man gärna ta fasta på att nu går starten eller nu är det omstart! Jag vet dock att man ibland ramlar i diket och faller ur sina nya vanor. Det händer oss alla och då är det viktigt att så snabbt som möjligt ta sig upp på vägen igen. Tänk då INTE att nu var nyårslöftet brutet och då får jag vänta till nästa nyår…utan pang på rödbetan så är ingen stor skada skedd. Man lär sig som bekant av sina misstag.

  Ett bra sätt att öka sina chanser att lyckas är att dela med sig av sina tankar, få stöd och hjälp av andra som tänkt sig samma förändring. Har du tänkt testa periodisk fasta finns ett ypperligt hjälpmedel i vår 5:2-klubb med både information, bloggar, kaloritabell, möjlighet att registrera sitt matintag, ställa frågor osv…

  Vill du bara hålla dig uppdaterad med information om vad som händer på hälsans område, finns massor att hämta här på MåBras hemsida. Även på vår Facebooksida kan du hitta inspiration och få tips.

  Hur du nu än ser fram emot det nya året önskar jag dig allt gott. Själv ser jag fram emot nya utmaningar, spännande möten, intressanta upplevelser i en härlig mix. Jag fortsätter med den periodiska fastan som jag tycker att jag mår så bra av. Ambitionen är att röra mig mer, försöka bli av med min onda fot för att kunna jogga och hoppa igen och därigenom förbättra kondisen. Det har varit lite si och så med den de senaste två åren, men nu ska det bli nya grepp! Fråga mig gärna hur det går…..!

  Gott Nytt År!

  skumpa

  Dela
  Tweeta
  Maila
  1 kommentar
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar