Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Nyårslöften…

  29 december 2016
  I år får det bli en nyårsutmaning. Kanske är det fler än jag som egentligen inte behöver göra några stora förändringar. Livet är ju rätt så bra som det är när jag tänker efter!

  Jag står och stryker med TV4-morgon på i bakgrunden. De pratar om nyårslöften! Jag har i flera år sagt att jag inte ska ge några nyårslöften eftersom de tenderar att tappa kraft efter en tid och då känns det som att det är kört. Bättre att göra förändringar när motivationen finns. MEN samtidigt kan det faktiskt vara bra med ett brytdatum som kan bli startskott för en förändring. Åtminstone kan man passa på att använda nyåret till att skapa sig en egen utmaning.

  Annons

  Jag funderar på det här med att vara nöjd med sig själv. Ofta handlar nyårslöften om att förändra något vi är missnöjda med. Vi ska sluta röka, äta bättre, gå ner i vikt, dricka mindre alkohol, träna mer osv. Allt det här är ganska stora förändringar som vi inte bara kan stå och lova till ett glas skumpa på nyårsnatten om vi inte samtidigt är förberedda och motiverade.

  Jag har ett litet embryo till nyårslöftesidé, men jag har inte tänkt klart än. Faktum är att jag liksom de allra flesta har massor att vara nöjd med. Jag har det ju sanslöst bra i livet. Ett fenomenalt boende med möjlighet att tillbringa mycket tid på varmare breddgrader, en fantastisk familj, en bra man vid min sida, en förhållandevis bra fysik, hygglig ekonomi osv.

  Ändå har jag mage att klaga då och då. Det kan vara en förkylning som kommer olägligt. Trist såklart, men det går ju över. Än värre är att klaga på min egen kropp när den jobbar så bra för mig. Jag kan gå, springa, åka skidor, spela golf och padeltennis…..och ändå gnäller jag på 2-3 kilon som sitter på fel ställe…eller på att det börjar bli skrynklor i skinnet här och där. Men  hallå!!! Jag fyller 65 senare i år, ska jag klaga på små petitesser som är en del av själva livet? Skärpning, säger jag bara! Jag ska försöka formulera något bra som kanske kan få mig att vara lite mer nöjd med mig själv så som jag faktiskt är! Jag behöver kanske inte förändra så värst mycket. Tänker jag efter så finns det mängder av fördelar med att bli äldre. Jag ska försöka få till en liten bli nöjd med mig själv-lista till nyårsafton som få bli min nyårsutmaning!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar