Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Nya snacks i hyllan – är de bra?

  6 februari 2015

  Det har kommit nya snacks i handeln och jag har testat smaken och kollat innehållet.  Jag vet ju att många jagar genvägar för att få äta både godis och snacks med gott samvete och då är det lätt att bara jämföra med det som är sämre. I det här fallet är de nya ”Pop Corners” (fyndigt namn) bättre än vanliga chips, men det är alldeles för ätt att få i sig för mycket kalorier även av dessa. En påse väger 100 g och ger 470 kcal och 17 g fett, vilket är ungefär hälften så mycket fett som i vanliga chips, men fortfarande ganska mycket. Dessutom smakar de inte så väldigt mycket, så det är väldigt lätt att bara låta handen dyka ner i påsen och så vips, är den tom! Som jämförelse kan nämnas att 1 liter vanliga pop corn ger ca 125 kcal eller ca 400 kcal/100 g.

  Annons

  IMG_2923

   

  Jag kan inte låta bli att jämföra med en annan produkt som blivit min senaste favorit. I höstas lanserades tunna riskakor med chiafrön och de är minst lika goda som chipsen. De är inte lika ”chipsiga” och fredagsmysiga men de är betydligt nyttigare. Kaloriinnehållet landar på 370/100 g med 3,1 g fett. Dessutom 7,5 g välbehövliga fibrer och salthalten ligger på 1 g jämfört med PopCorners 1,5 g. De här platsar definitivt som ett helt okej mellanmål, kanske med lite färskost och paprika, men de är också goda att knapra på rakt av. Jag brukar spara några kalorier till kvällen på mina fastedagar och njuta av en kopp rooiboste med ett par chia-riskakor. De ger 19 kcal/styck.

  IMG_2924

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar