Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

  Annons

  Njut av en benfri ugnsbakad rödingfilé

  2 augusti 2016
  Här får du tips på hur du kan bli av med de små benen och laga till en härlig fiskmiddag

  Vi köpte härliga färska rödingfiléer häromdagen. Även om fisken är välrensad sitter det ändå nästan alltid en rad med fina små ben mitt i filén och jag gillar inte att få ben i munnen när jag äter firre.

  Annons

  Hemma har jag en tång som jag använder för att ta bort benen, men här på sommarstället saknar jag den men man får inte vara rådlös, så jag tog fram den lilla jordgubbssnopparen. En sån kanske inte heller finns i alla hem,men det går faktiskt bra med vilken tång som helst eller en pincett om den inte är så vass att den nyper av benen istället.

  IMG_5810

  När benen var borta strödde jag bara lite salt och peppar på filéerna, la dit några dillkvistar och satt in dem på en bakpappersklädd plåt mitt i 150° varm ugn ca 15 minuter. Med nykokt färskpotatis och en liten skål med lätt crème fraîche blandad med en sked dijonsenap + en skål sallad blev det en rent gudomlig middag.

   

  IMG_5812

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Stressa mindre
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar